tiistai 17. toukokuuta 2011

Karibu Tanzania!


Arusha sunnuntai 15.5

Tänään herättiin aamulla ennen sian pieremää. Eli siis äiti huus meidät ylös puoli 6. Puoli 7 mentiin aamupalalle. Papuja, munia, hedelmiä, kaakaoa ja kahvia, leipää voin ja kirsikkahillon kanssa.

Meidät tultiin hakemaan hotellilta 7:15 bussille jonnekin päin Nairobia. Bussi täyttyi, ja lähti klo. 8.00 Arushaan. Eli ajallaan! Istuttiin renkaan kohdalla, joten polvet oli suussa koko matkan. Meidän takana istui pari jenkkiä, jotka olivat matkalla Moshiin, kiipeämään Kilimanjaron huipulle. Ja sen jälkeen Zanzibarille – siellä nähdään.

Niiden jutut oli hauskoja. Hiljaa ne ei kuitenkaan ollut montaa minuuttia, mutta ei se mitään. Vähän keskusteltiin niiden kanssa, mutta ei mitään sen suurempia.

Tullissa päästiin ekaa kertaa tunnistautumaan sormenjäljillä. Tansanian puolella, ei Kenian.


Meidät vietiin Impala hotelliin, ja sieltä taksilla Flamingo hotellia kohti. Pieni huone, hirveä kylppäri. Katotaan uskallanko mennä suihkuun. Käytiin sitten syömässä Le Jacaranda hotellissa. Rakastuttiin! Mennään sinne sitten 17.päivä yöksi. Ruoka oli hyvää, paitsi äitin mielestä kun siinä oli paprikaa.


Tajuttiin just, että meidän hotellilta näkyy mt. Meru!

Hotellilla tavattiin mies, jonka nimeä ei tiedetä. Oli hauska tapaus. Joka on töissä hallituksessa, ja on käynyt Suomessa -81 ja -84. Juteltiin paljon kaikenlaista, mm. Suomen koulujärjestelmästä ja verotuksesta. Oli ihan haltioissaan.


Varattiin myöskin huomiselle ja ylihuomiselle safarit. Mennään huomenna Lake Manyaralle (klo.7.30 lähtö) ja sitten nukuttaisiin jossain Lodgessa, ei ihan varmoja vielä missä, mutta samaan huoneeseen yhdessä päästään. Kai. Ja sitten ylihuomenna Ngorongoroon. Hintaa tuli yhteensä 330$ per nenä.


Tässä kirjoitellessa meidän parvekkeella, meidät huomasi kolme kappaletta pieniä mustia lapsia, jotka on ihan innoissaan meistä! Tossa ne leikkii ja huutelee ja esittelee meille kärrynpyöriä. Ja ”imaami” eli muessin vai mikä ikinä olikaan, huutaa taas tuolta moskeijasta.


Koska meillä ei tällä hetkellä, eikä varmaan huomennakaan, ole nettiyhteyttä hotellissa, julkaistaan niin tämä kuin huominenkin teksti vasta tiistaina.





PANIIKKI ISKEE JÄLLEEN:

Rajalla tarvitsee keltakuumerokotustodistuksen

  • Ei sitä sitten kuitenkaan kysytty


Äitin varpaassa oli ilmeisesti joku punkki

  • Ei vielä tiedetä, että tuleeko siitä jotain odottamatonta, mutta saatiin se pois kuitenkin.


Käytiin vaihtamassa rahaa. Yks tyyppi seuras meitä, yks sätti äitiä, kun oli ”epäkohtelias”, ja yks puristi Suskia pepusta.

  • Selvittiin kuitenkin hotellille.



Ps. Eilen joku keskellä kirkasta päivää varasti autosta YHDEN pölykapselin ihan meidän nenän edessä o.O


Kirjurina Sirita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti