sunnuntai 22. toukokuuta 2011

20.5 Kilingi Primary School

Tänään herättiin taas aikasin. Ei tosin ihan niin aikasin, kun välillä aikaisemmin. Lähtö oli kello 8, mutta vähän myöhästyttiin, kun hotellin ravintolan henkilökunta vain puhui puhelimessa, eikä toimittanut aamiaistilauksiamme keittiöön. Tosin, ei ne keittiössäkään tainneet olla kovin kiinnostuineita, kun munat oli raakoja.

Aamiaisen jälkeen lähdimme kohti Sanja Juuta Will Smithin kyydittämänä. Kuskimme siis oli ihan kuin Will Smith. Automatka kesti reilun tunnin Kilingin koululle. Koululle saavuttuamme oli rehtori A. Sandewa vastassa. Menimme rehtorin kansliaan, juttelimme ja saimme aamiaista. Teetä ja leipää.
Kun olimme syöneet, kävimme kiertämässä opettajain huoneen, missä tapasimme mm. Ennan ja Zuhuran, jotka olivat jo vanhoja tuttuja aikaisemmilta reissuilta. Kävimme myös kaikki luokat läpi, juttelimme ja menimme valokuvaan oppilaiden kanssa. He olivat kaikki erittäin iloisia siitä, että olimme vierailemassa. Rehtori Sandewa kertoi heidän uudesta luokkahuone ja toimisto -projektista, joka hieman tyssäsi rahan puutteeseen. Toivottavasti he saavat kuitenkin tehtyä kahden luokkahuoneen ja toimiston valmiiksi, sillä luokkia on nyt yhteensä 8, opettajia n.15 ja oppilaita n. 600. Tulevana opettajana Suskia ahdistaa ajatus yli 25 oppilaan luokista, joten teimme pienen lahjoituksen luokkahuoneprojektin edistämiseksi.
Jaoimme kummikirjeet ja pallon lapsille. Opettajat puolestaan saivat suklaata, keksejä, kyniä ja poronlihaa. Kaikki olivat hyvin kiitollisia :) meille tarjottiin ruokaa, joten äitikin pääsi maistamaan perinteistä afrikkalaista ruokaa. Aika kiisi hirvittävää vauhtia, ja päivä kului nopeasti. Kohta oli jo aika lähteä takaisin Moshiin.
Moshissa kävimme kiertelemässä ja shoppailemassa, sekä viemässä kankaat eräälle ompelijatytölle, joka tekee meille ihanat afrikkalaiset asut. Odotamme innolla työnjälkeä.

Päivän paniikit:
Perskärpäset kaupungilla, etenkin kangaskaupassa.
  • selvittiin, kun äitillä meni ensin hermot, ja sitten poistuttiin, ja lopulta kangaskauppias hääti perskärpäset kauemmas.
Riittääkö rahat ruokaan?
  • Maksettiin dollareilla
Sähköt meni poikki
  • Tulivat takaisin. Hotellissa generaattori.
Zanzibar-paniikki. Hotellia ei ole varattu, eikä sähköt toimi, joten nettiin ei pääse.
  • Ei olla vielä selvitty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti